Környezetvédelem

A BPK tevékenységének egyik fő részét képezte és jelenleg is képezi az épített- és természeti környezetünk megismertetése, védelme, illetve annak környezet- és természetvédelmi vonatkozásai. Kiadványaink is ezekkel kapcsolatosak.

Szoros kapcsolatot alakítottunk ki a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesülettel, hiszen ez a terület kezdettől fogva közös ügyünk volt.

Együtt dolgoztunk a Tétényi Fennsík védetté nyilvánítása érdekében, a terület kezelésében és a virtuális tanösvény megvalósításában. A kerületi Önkormányzat által a Tétényi Fennsíkon elhelyezett oktató-kutató ház kialakításában és fenntartásában is együtt munkálkodtunk. Tevékenységünk során foglalkoztunk a rózsakerti lakótelep azbesztmentesítésével. Előadást tartottunk és fórumot rendeztünk az azbeszt expozíció veszélyeiről, elsőként kezdeményeztük a terület azbeszt mentesítését, majd bejárások során követtük az evvel kapcsolatos munkálatokat, történéseket. Foglakoztunk a pincék házgyári salakkal való feltöltésének veszélyeivel, szorgalmaztuk a talajcserét.