XXII. Szent Mihály Napok hagyományőrző sváb főzőverseny tudnivalók

2024. szept. 29-én, a Szent Mihály kápolna mögötti füves területen hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Szent Mihály napi hagyományőrző sváb főzőverseny.

Új csapatok  polgarikor.budateteny@gmail.com e-mail címen, vagy a 06 20 9318618 telefonszámon jelentkezhetnek, a csapat neve és az elkészítendő étel megnevezésével. Az ételnek nem kötelező svábnak lenni, általánosságban minden német kötődésű étellel lehet nevezni, és nem kell feltétlen hagyományosnak lenni, újrakreált, ízvilágában a hagyományos német konyhát megidéző pályaművekkel is lehet indulni.

Mivel a terület befogadóképessége véges, a helyek kiosztásánál a korábbi években indulók előnyt élveznek, az új jelentkezőknél a jelentkezési sorrend számít.

Támogatóinknak köszönhetően igény szerint igyekszünk az alapanyagokat, vagy legalább egy részét biztosítani előzetes egyeztetés alapján. Tüzifát/palackot és főzőeszközöket mindenki hozzon magával. Aki szabad tűzön főz, igyekezzen a füves területet minél kevésbé elégetni (alátét, tárcsa, stb.).

Nevezési díj nincs, de a pályaművek kóstolására lehetőséget kell biztosítani.

Kizárólag a helyben elkészített ételeket zsűrizzük, ez alól kivétel az otthonról hozott és benevezett sütemények. Ha valamelyik csapat előfőzött, elősütött alapanyagokat használ, azt is nagyon szívesen megkóstoljuk, de díjat maximum a legautentikusabb dekoráció kategóriában kaphat.

A program:

12:00-tól elhelyezkedés, előkészületek, tűzgyújtás

14:00 ünnepélyes megnyitó

14:00-16:00 beszédek, előadások, közben térzene

16:00-18:00 az elkészült ételek kóstolása, zsűrizése

18:00 eredményhirdetés

18:30 nyárzáró búcsúmise a kápolnában Udvarnoky László OSPPE plébános úr celebrálásában, az ú.n.: német kereszt megkoszorúzása, ima a kitelepítettekért